6 különleges múzeum a világban

Összegyűjtöttük őket.
6 különleges múzeum a világban

6 különleges múzeum a világban

A világon nagyon sok különös dolog történik, de találkozhatunk nem mindennapi tárgyakkal, épületekkel, emberek alkotta szerkezetekkel és természetesen, múzeumokkal is. Most bemutatunk 6 olyan rendkívüli és szokatlan múzeumot, amelyről lehet, hogy még te sem hallottál.

Mexikó és a MUSA

A MUSA, a Víz Alatti Művészeti Múzeumot takarja, amelyet Mexikóban, Cancuban hoztak létre. A víz alatt összesen 470 szoborban gyönyörködhetünk, és mindegyik, egytől –egyig remek műalkotás. Ez a világon az egyetlen olyan múzeum, amely alkotásainak megtekintéséhez búvárfelszerelés szükségeltetik. A kiállított szobrok speciális anyagból készültek, de egyáltalán nem szennyezik a tengert. A múzeum érdekessége az, hogy a szobrokat soha nem fogják a felszínre hozni, mindegyikből úgynevezett korallzátony lesz előbb-utóbb.

Chez Galip Hajmúzeum - Törökország

Törökországban, Avanosban található ez a múzeum. Itt élt egy Chez Galip nevű helyi fazekas, akinek a barátja egy nap elhagyta az országot. Ajándékként egy hajtincset adományozott a férfinak. A fazekashoz betérők megkérdezték a hajtincs történetét, mire a fazekas mindenkinek elmesélte azt. Az emberek többsége olyannyira meghatódott ezen, hogy ők is adományoztak egy-egy hajtincset a fazekasnak, így összesen 160 ezer tincs gyűlt össze, amelyeket a fazekas, a saját maga létrehozott múzeumban állított ki.

Sulabh Nemzetközi WC-múzeum- Indiában

A Sulabh Nemzetközi WC-Múzeumot Új-Delhiben tekintheted meg. A fürdőszoba trendjeit lehet ebben a múzeumban megnézni. Itt különféle korszakok toalettjeit és toaletthasználati szokásait is meg lehet ismerni. Ghandi szerint a higiénia sokkal fontosabb, mint a függetlenség. Nos, ezekről a higiénés szokásokról informálódhatunk, ha betérünk ebbe a furcsa múzeumba.

Vámpírmúzeum – Párizs

Párizsban található a vámpírmúzeum, amelyet Jacques Sirgent excentrikus tudós hozott létre. Ez a múzeum vizuálisan ábrázolja a „vámpirizmust” célzó kutatási anyagokat. A múzeumban a vámpírok elleni védőkészletek, mumifikált macskák és számos vámpírellenes fegyver található.

Glore Pszichiátriai Múzeum – Amerika

Az Amerikai Egyesült Államokban található a Glore Pszichiátriai Múzeum, amely a Szent József Kórház 130 éves történetét idézi. A kiállított tárgyak között megtalálhatók a műtéti eszközök, a kórházi bútorok, az ápoló személyzet egyenruhái, a személyes jegyzetek, de még a korábbi évtizedekben itt élő pszichiátriai betegek érdekes rajzai is.

Szépségmúzeum – Malajzia

Malajzia ad otthont a Szépségmúzeumnak, pontosabban Melaka városában található ez a múzeum. A múzeum olyan kiállított tárgyakat mutat be, amelyek az antik kortól, egészen a modern időkig mutatja be az egyes szépségtrendeket és ideálokat. Legyen szó füllyukasztásról, fejformázásról, vagy éppen ajaknyújtásról.

Kapcsolódó cikkek

6 különleges múzeum a világban

6 különleges múzeum a világban

Bemutatunk 6 olyan rendkívüli és szokatlan múzeumot.

A sakk fejleszti az elmét

A sakk fejleszti az elmét

Nem csak a testet szükséges edzeni, hanem az elmét is.

5-5 tradicionális étel és ital Japánból

5-5 tradicionális étel és ital Japánból

Japánban nagy szerepe van az ősi tradícióknak és ez az emberek étkezésén, illetve italfogyasztásán is meglátszik.