13 érdekesség a nagyvilágból

Összegyűjtöttük őket.
13 érdekesség a nagyvilágból

13 érdekesség a nagyvilágból

Néha megdöbbenünk, amikor érdekes, izgalmas sztorikat hallunk akár egy szomszédról, vagy egy ismerősről, de ez a reakció, jellemző az emberekre akkor is, amikor a nagyvilágból hallanak érdekes, izgalmas információkat, híreket. Lássunk most 13 olyan érdekességet, amelyet lehet, hogy még soha, sehol nem olvastál.

A túlsúly komoly egészségügyi problémákat generálhat. Nos, Nauruban van mit tenni az embereknek az életmódváltás terén, hiszen a lakosság mintegy 95%-a túlsúlyos.

Pápua Új- Guinea nagyon változatos ország nyelvi szempontból, ugyanis összesen 851 egyedi nyelvvel rendelkezik. Ma csak 839 számít élő nyelvnek. Egyébként a hivatalos nyelv az angol.

San Marino az egyetlen olyan hely a világon, ahol több az autó, mint az ember. Egyetlen emberre összesen 1,263 gépjármű jut.

A világon, Niger lakossága a legfiatalabb, ugyanis több mint a fele, majdnem 51%-a, 14 év alatti.

Bhután egy olyan ország, ahol nem a GDP-t, hanem a GNH-t, vagyis a Gross National Happiness-t, azaz a bruttó nemzeti boldogságot mérik.

Bhután még egy érdekességről híres. Az emberek otthonaiban gyakran láthatunk péniszt ábrázoló festményeket. Úgy vélik, hogy ez elősegíti a családokban a termékenységet.

Etiópiában egyfajta csoda történt, amikor férfiak támadtak meg egy 12 éves lányt. Hirtelen, a semmiből, egy oroszlán bukkant elő, majd a lány mellé állt és erőteljes oroszlánüvöltéssel elriasztotta a támadókat, míg a lányt egyáltalán nem bántotta.

Szingapúrban tilos a rágófogyasztás. Venni sem nagyon lehet. A szigorú szabályozás oka az, hogy az emberek hanyagul és legtöbbször az utcákon csak úgy eldobálják ezt a leheletfrissítőt.

Japánban divat lett, hogy nagykorú férfiakat fogadnak örökbe. Ennek az az egyetlen magyarázata, hogy a fiú utód nélkül éldegélő férfiak, szeretnék valakire hagyni a családi vállalkozást. Örökbefogadás akkor is történhet, ha a fiú utód nem kívánja átvenni a családi vállalkozást.

A világon léteznek olyan tárgyak, amelyek meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek. Az egyik ilyen az iPhone, a másik a Harry Potter könyvek, míg a harmadik a Rubik kocka, amely hazai találmány és Rubik Ernő nevéhez köthető.

A banán a trópusi országokban terem. Kifejlődésének kezdeti szakaszában egyenes, majd ahogy egyre több napfény éri, úgy nyeri el a végleges alakját.

Nepálban, a magas hegyvidéki erdőkben olyan óriás méhek élnek, amelyek olyan mézet termelnek, amelyek hallucinációt okoznak.

A forró fürdő nyugtatja az idegeket, nem mellesleg, annyi kalóriát égethetünk így el, amennyit egy félórás sétával.

Kapcsolódó cikkek

13 érdekesség a nagyvilágból

13 érdekesség a nagyvilágból

Most 13 olyan érdekességet, amelyet lehet, hogy még soha, sehol nem olvastál.

A sakk fejleszti az elmét

A sakk fejleszti az elmét

Nem csak a testet szükséges edzeni, hanem az elmét is.

6 különleges múzeum a világban

6 különleges múzeum a világban

Bemutatunk 6 olyan rendkívüli és szokatlan múzeumot.