A mindennapi bőrápolás alapkellékei

Mindegy, hogy milyen bőrtípushoz is tartozol, a mindennapi bőrápolásra akkor is szükséged van. Érdemes azonban olyan típusú termékeket választani, amelyek megfelelnek a bőrtípusodnak. Emellett nem árt betartani pár alapvető lépést a reggeli és az esti rutin során sem. Cikkünkből részletesen kiderül, hogy mire is van szükség ehhez!
A mindennapi bőrápolás alapkellékei

1. Arcápoló

A megfelelő arcápoló tulajdonképpen az alapja annak, hogy igazán puha és selymes bőröd lehessen. A nap során felhalmozódott szennyeződéseket a legjobban egy arctisztítóval távolíthatod el. Fontos, hogy az alábbiakat minden esetben szerezd be és kezd el használni, hogy megelőzhesd a ráncokat és a száraz bőrt:

- Tonik

- Hab

- Krém vagy valamilyen gél állagú készítmény

Ezeket esténként mindig vedd elő és végezd el a rutint, hogy tiszta és üde bőrrel fekhess az ágyba. Amennyiben sminket is használsz, soha se dőlj be úgy a párnák közé, hogy még rajtad van a szempillaspirál és társai. Ez ugyanis hosszabb távon nagyon tudja károsítani a bőrt és öregíti is azt.

Hetente egyszer ráadásul nem árt valamilyen bőrradírt is használni, amivel könnyedén el tudod távolítani az elhalt hámsejteket, így az arcod selymes és rendkívül puha lesz. A durvább szemcséjű termékek helyett azonban érdemesebb inkább gyengédebb megoldást alkalmazni. Ha pedig nagyon zsírosnak és pattanásosnak látod az arcod, akkor pedig elő a szalicilban és totarolban gazdag ápolókkal. Ezekkel pillanatok alatt tüntetheted el a bőrhibákat.

2. Tonik

A bőr nyugtatásához tonikra is szükség van, ami kellően összehúzza a bőrt, illetve be tudja állítani a megfelelő PH-t is. Ha teheted, akkor alkalmazd minden nap, de a szemed környékét lehetőleg hagyd ki a tonizálás során. A másik fontos szabály, hogy a terméket ne öblítsd le, hagyd megszáradni a bőrödön.

3. Hidratálók

Az utolsó lépés szokott lenni a hidratálás, amihez krémek, pakolások és szérumok is rendelkezésre állnak. A nappali krémek mellett éjszakaikat sem árt használni, ezek azonban nem tartalmaznak semmilyen fényvédőt, viszont sokkal hatékonyabban tudják táplálni az arcbőrt. A szemkörnyékre érdemes használni külön készítményt, hiszen ez a terület jóval érzékenyebb a többitől.

Pár hetente pedig nyugodtan élvezz egy kis arcpakolást, amit akár természetes anyagokból, otthon is készíthetsz. Minden esetben törekedj azonban arra, hogy a bőrtípusodnak megfelelő termékeket használj, hiszen csak így lassíthatod az öregedés folyamatát.

+ 1: Professzionális Janssen kozmetikumok

A német minőségű arcápolókat modern technológiával készítik, amelyek megfelelnek minden gyógyszerszabványi előírásnak. A professzionális Janssen kozmetikumokat manapság már egyre egyszerűbb beszerezni, amit akár online is megtehetsz. Ezek között találhatsz napi bőrápoláshoz szükséges termékeket, ránctalanítókat, bőrfiatalítókat, de még UV elleni krémeket is egyaránt. Ez a termékcsalád tehát minőségi, ráadásul egyben kaphatsz meg mindent, amire a hétköznapok során szükséged van.

Összegezve

Minőségi bőrápolókat keresel? Nem tudod, hogy mire van szükséged a mindennapok során? Akkor reméljük, hogy ebben a cikkben a segítségedre voltunk. Amennyiben egy helyről szereznél be mindent, érdemes a professzionális Janssen kozmetikumokat használni. Ezek között találhatsz ránctalanítókat, de akár UV elleni készítményeket egyaránt.

Kapcsolódó cikkek

7 meglepő szokás a nagyvilágból

7 meglepő szokás a nagyvilágból

Minden országnak megvan a maga szokása, tradíciója.

Berlin Photo Week 2023. szeptemberében - A világ minden tájáról várja a fotózás szerelmeseit Berlin

Berlin Photo Week 2023. szeptemberében

A világ minden tájáról várja a fotózás szerelmeseit Berlin.

Érdekességek 5 szupertáplálékról

Érdekességek 5 szupertáplálékról

Mutatunk 5 olyan szupertáplálékot, amelyek antioxidánsokban bővelkednek.