Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

A gyerekek fejlődése során fontos, hogy odafigyeljünk a készségek és képességek megfelelő fejlesztésére. Ehhez szerencsére ma már számos eszköz, köztük rengeteg játék is segítségünkre lehet. Ezek közül kiemelten fontos a memória trenírozása, ezért a következőkben összegyűjtöttük azokat a játékokat, amik fejlesztik a gyerekek memóriáját. hogy 5 játékkal órákra leköthessük őket.
Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

1, Kártyajátékok

A kártyajátékok kiváló lehetőséget adnak a szülők számára, hogy leköthessék gyermekük figyelmét, a gyermekek számára pedig, hogy fejleszthessék memóriájukat. Ezen a téren a legfiatalabbak és a kicsit idősebb gyermekek számára is kiváló megoldások közül válogathatunk.

Ezen a téren válogathatunk például a különböző tematikájú játékok közül, mint például az:

· állatos,

· non-figuratív,

· ábrás,

· színpárosítós megoldások

2, Képkereső

A képkeresők a kártyajátékokhoz hasonlóan számos témában és formában szolgálhatják a gyermekek memóriaképességének fejlesztését. Ennek köszönhetően kisfiúk és kislányok számára is tartalmas és egyben izgalmas elfoglaltságot adó játékokra lelhetünk.

A képkereső játékok nagy előnye, hogy nem csak a memóriát fejleszthetik, hanem a vizuális készségekre is jó hatással lehetnek, így egyszerre két legyet üthetünk egy csapással.

3, Társasjátékok

A társasjátékok egy klasszikus választásnak számítanak, főképp akkor, ha egyszerre több gyermek figyelmét szeretnénk lekötni.

A gyerekek számára ilyen fiatal korban a kedvenc választásnak az állatos témához kapcsolódó játékok bizonyulhatnak, hiszen ezek iránt a fiúk és a lányok is egyaránt érdeklődhetnek.

Természetesen ezen a téren fontos, hogy a megfelelő összetettséggel rendelkező játékot válasszuk, hiszen egy túl egyszerű játék nem köti le a figyelmet, míg egy túl bonyolult elveheti a gyereke kedvét a játéktól.

4, Hangszerek, zenélő eszközök

Amennyiben valami különleges megoldást keresünk és nem riadunk vissza egy esetleges zenebonától, akkor egy-egy hangszer, vagy zenélő eszköz is segíthet fejleszteni és lefoglalni a gyerekeket.

A mai modern felhozatalban számos megoldást találhatunk e téren is, amik között megtalálhatók olyan is, amiknél csak utánozni kell az előre megadott hangokat. Ez a memóriára és a koncentrációra is jó hatással lehetnek.

5, Fa játékok

A külön gyermek játékok forgalmazására szakosodott webáruházakban a fa játékok kedvelőinek is adott a lehetőség egy megfelelő memóriafejlesztő játék vásárlására. Nem meglepő módon ezen a téren is igen széles a választék, az színes építőkockáktól, egészen a forma kirakós verziókig mindent megtalálhatunk a kínálatban.

Összegezve

A gyerekek lekötésére tehát számos hasznos a készségek és képességek fejlesztésére is alkalmas játék közül válogathatunk, amik közül azonban fontos, hogy mindig az adott korosztály igényeihez igazodó megoldást válasszunk.

Kapcsolódó cikkek

Honnan szerezhetőek be baba kiegészítők?

Honnan szerezhetőek be baba kiegészítők?

Itt az ideje a baba kiegészítők megvásárlásának? Akár éjszakai pelenka, akár etetőszék érdekel, mutatjuk, honnan szerezhetőek be ezek a termékek!

Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

Fejleszti a gyerekek memóriáját: 5 játék, ami órákra leköti őket

Összegyűjtöttük azokat a játékokat, amik fejlesztik a gyerekek memóriáját, hogy 5 játékkal órákra leköthessük őket és fejleszthessük készségeiket.

A legjobb játékok 3-5 éves gyerekek számára

A legjobb játékok 3-5 éves gyerekek számára

A 3-5 éves gyerekek számára a legjobb játékok között vannak olyanok, amelyek színlelt játékra ösztönzik a gyermeket, és amelyekkel szórakoztató a játék.