Hogyan gyakoroljuk a meditációt

Ha kezdő meditáló vagy, talán azon tűnődsz, hogy "Hogyan gyakoroljam a meditációt?".
Hogyan gyakoroljuk a meditációt

Nem kell ismerned a mély meditáció elérésének titkát, de ismerned kell a napi gyakorlás lépéseit. Íme néhány tipp kezdőknek. Tartsd szem előtt, hogy a meditációs készségek kifejlesztéséhez időre és erőfeszítésre van szükség. Amíg türelmes vagy, elérheted a célodat, hogy megtanulj meditálni.

Először is találj egy olyan módszert, amelyet élvezel. A meditáció fegyelem és állhatatosságot igényel, de nem szabad, hogy házimunkának érezd. Válasszon olyan módszert, amely segít egyensúlyt teremteni a merevség és az ellazulás között. Íme néhány tipp, hogyan találhatod meg a számodra legjobb módszert:

Először is, próbálj meg nem gondolni semmire a légzésen kívül. Megpróbálhatsz mantrát is használni, de ügyelj arra, hogy a légzésedre koncentrálj. Amikor elkalandozna az elméd, csak térj vissza a légzésedre, és figyeld meg, merre megy. Nem kell a mantra szavaira koncentrálnod. Egy másik stratégia az, hogy vizualizáld magad egy álló hegyen. Ahelyett, hogy aktívan bármire gondolnál, koncentrálj a légzésed érzéseire és azok múlandóságára.

A meditációt vezetett foglalkozással is gyakorolhatod. A meditáció akkor a leghatékonyabb, ha csendes, zavarmentes környezetben végezzük. A meditáció megfelelő gyakorlásához olyan kényelmes helyzetben kell ülnöd, amely nem okoz indokolatlan megterhelést. Olyan napszakot is válassz, amikor az elméd nyugodt. Próbáld meg minden nap ugyanazt az időpontot kitűzni a meditációra. Az is hasznos, ha nyugtató zenét hallgatsz, hogy elkerüld a zavaró tényezőket.

Ha már van egy csendes hely a gyakorláshoz, válassz egy kényelmes pozíciót, és alakíts ki egy olyan helyet, ahol koncentrálni tudsz. Nem feltétlenül kell lótuszülésnek lennie - rengeteg alternatíva létezik. Ha nincs meditációs kanapéd vagy széked, ülhetsz a földön is, háttal a falnak támaszkodva. Ügyelj arra, hogy a nyak- és vállizmaid lazák legyenek, és ne hagyjad, hogy a szemeid mozogjanak meditáció közben.

Az is fontos, hogy fejleszd az önsajnálatot, mielőtt elkezdenél meditálni. Ha a légzésedre összpontosítasz és figyelmesen maradsz, jobban fogsz tudni figyelni a belső hangodra és érezni a hatását. Ennek eredményeképpen csökken a szorongás, a stressz és más nem kívánt gondolatok száma. A meditáció abban is segíthet, hogy megőrizd a boldogságot, és csökkentsd a negatív gondolatokat. Megváltoztathatod az életedet, ezért kezdd el még ma! Örülni fogsz neki!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan gyakoroljuk a meditációt

Hogyan gyakoroljuk a meditációt

Ha kezdő meditáló vagy, talán azon tűnődsz, hogy "Hogyan gyakoroljam a meditációt?".