A világ legnépszerűbb borszőlői

Ha bővíteni szeretné borivó repertoárját, érdemes a leggyakoribb szőlőfajták felfedezésével kezdenie. A Chardonnay és a Merlot a legnépszerűbb fajták. Mielőtt azonban belevágna, érdemes megismernie ezeket a szőlőfajtákat, hogy növelje az élvezetet. Számos szőlőfajta létezik, és ezek megismerése segíthet új borokat felfedezni és új barátokat szerezni.
A világ legnépszerűbb borszőlői

Először is tudnia kell, melyek a legnépszerűbb szőlőfajták. Ezeket a fajtákat évezredek óta ültetik, és a világ számos különböző régiójában nagy múltra tekintenek vissza. Ezek a fajták egyben a legdrágábbak is, ezért fel kell készülnie arra, hogy egy kicsit többet kell kiadnia a legjobb palack borokért. Íme néhány a legnépszerűbb fajták közül. Amikor egy palack bort választ, olyat kell választania, ami megfelel a költségvetésének és az ízlelőbimbóinak.

A szőlőfajta kiválasztásakor gondoljon arra, hogy borkedvelő vagy kezdő borkedvelő. Több száz fajta létezik, de csak néhány fajtát használnak széles körben. A legnépszerűbb fajták közé tartozik a Cabernet Sauvignon és a Chardonnay. Érdemes egy kedvenc szőlőfajtával kezdeni, és hasonló fajtákat keresni. Ezek segítenek kiválasztani a tökéletes palack bort.

A pinot noir szőlő a legszélesebb körben telepített és széles körben termesztett szőlőfajta. Ebből a szőlőből vörösborokat készítenek, de pezsgő fehérborok és pezsgő is készülhet belőle. Mivel széles körben termesztik a mérsékelt éghajlaton, a pinot noir a borvilág egyik alapanyagává vált. A fiatal pinot noir borok gyakran eper, málna és cseresznye illatával rendelkeznek. Az érettebb szőlők földesebb ízűek.

A Cabernet Sauvignon szőlőfajta ádáz vetélytársa a francia szőlőültetvényeknek. Mélyvörös színű és mérsékelt savtartalmú. A leggyakoribb vörösborszőlők a Pinot Noir, a Chardonnay és a Cabernet.

Szerző: borkorzo.hu

Kapcsolódó cikkek

5-5 tradicionális étel és ital Japánból

5-5 tradicionális étel és ital Japánból

Japánban nagy szerepe van az ősi tradícióknak és ez az emberek étkezésén, illetve italfogyasztásán is meglátszik.

Melyik italt milyen pohárból érdemes fogyasztani?

Melyik italt milyen pohárból érdemes fogyasztani?

Az ital aromáit, ízét nagyban befolyásolja, hogy milyen a pohár.

Édesburgonya chips: Egy egészségesebb snack alternatíva

Édesburgonya chips: Egy egészségesebb snack alternatíva

Ha egy egészségesebb, de jó ízű nassolnivalót keres, érdemes kipróbálnia az édesburgonya chipseket.