A világ legnépszerűbb borszőlői

Ha bővíteni szeretné borivó repertoárját, érdemes a leggyakoribb szőlőfajták felfedezésével kezdenie. A Chardonnay és a Merlot a legnépszerűbb fajták. Mielőtt azonban belevágna, érdemes megismernie ezeket a szőlőfajtákat, hogy növelje az élvezetet. Számos szőlőfajta létezik, és ezek megismerése segíthet új borokat felfedezni és új barátokat szerezni.
A világ legnépszerűbb borszőlői

Először is tudnia kell, melyek a legnépszerűbb szőlőfajták. Ezeket a fajtákat évezredek óta ültetik, és a világ számos különböző régiójában nagy múltra tekintenek vissza. Ezek a fajták egyben a legdrágábbak is, ezért fel kell készülnie arra, hogy egy kicsit többet kell kiadnia a legjobb palack borokért. Íme néhány a legnépszerűbb fajták közül. Amikor egy palack bort választ, olyat kell választania, ami megfelel a költségvetésének és az ízlelőbimbóinak.

A szőlőfajta kiválasztásakor gondoljon arra, hogy borkedvelő vagy kezdő borkedvelő. Több száz fajta létezik, de csak néhány fajtát használnak széles körben. A legnépszerűbb fajták közé tartozik a Cabernet Sauvignon és a Chardonnay. Érdemes egy kedvenc szőlőfajtával kezdeni, és hasonló fajtákat keresni. Ezek segítenek kiválasztani a tökéletes palack bort.

A pinot noir szőlő a legszélesebb körben telepített és széles körben termesztett szőlőfajta. Ebből a szőlőből vörösborokat készítenek, de pezsgő fehérborok és pezsgő is készülhet belőle. Mivel széles körben termesztik a mérsékelt éghajlaton, a pinot noir a borvilág egyik alapanyagává vált. A fiatal pinot noir borok gyakran eper, málna és cseresznye illatával rendelkeznek. Az érettebb szőlők földesebb ízűek.

A Cabernet Sauvignon szőlőfajta ádáz vetélytársa a francia szőlőültetvényeknek. Mélyvörös színű és mérsékelt savtartalmú. A leggyakoribb vörösborszőlők a Pinot Noir, a Chardonnay és a Cabernet.

Szerző: borkorzo.hu

Kapcsolódó cikkek

Melyik italt milyen pohárból érdemes fogyasztani?

Melyik italt milyen pohárból érdemes fogyasztani?

Az ital aromáit, ízét nagyban befolyásolja, hogy milyen a pohár.

A világ legnépszerűbb borszőlői

A világ legnépszerűbb borszőlői

A fiatal pinot noir borok gyakran eper, málna és cseresznye illatával rendelkeznek.

Érdekességek 5 szupertáplálékról

Érdekességek 5 szupertáplálékról

Mutatunk 5 olyan szupertáplálékot, amelyek antioxidánsokban bővelkednek.