A kézikocsik előnyei és hátrányai

A kézikocsik gyakorlatilag mindenhol megoldást kínálhatnak, ahol kézi anyagmozgatásra van szükség.
A kézikocsik előnyei és hátrányai

Ennek köszönhetően a logisztikai, raktározási és szállítmányozási területeken biztosan megtalálhatók, de más különlegesebb területeken is hasznosak lehetnek. Éppen ezért az alábbiakban a kézikocsik előnyeit és hátrányait is összegyűjtöttük.

Kézikocsik széles felhasználási köre

Hasonlóan a molnárkocsihoz, a kézikocsi felhasználási területe is igen széles, így az kiterjed a:

· logisztikára,

· raktározásra,

· szállítmányozásra,

· vegyiparra,

· gyógyszeriparra

· bányákra,

· műhelyekre,

· mezőgazdaságra

· élelmiszeriparra

· építőiparra.

A kézikocsi azért rendkívül fontos és nélkülözhetetlen a különféle termékeket mozgatásához, mert sok esetben a nagyobb mozgató gépek és a elektromos emelők nem férnek be a kisebb helyiségekbe, ráadásul sokszor lépcsők és különféle eszközök is akadálynak számítanak ezen gépek mozgásának

Kézikocsik legfőbb előnyei

A kézikocsi esetében a legnagyobb előny, hogy

· üzemanyagot nem fogyasztanak,

· bárki könnyen képes használni őket,

· fenntartási, üzemeltetési költségük minimális,

· ár-érték arányban ideális megoldást kínálnak.

Nem mellesleg, a kézikocsi és egy motoros targonca ára még csak össze sem hasonlítható, hiszen a kézikocsi jóval olcsóbb megoldás, amit az online kézikocsi ára is alátámaszt.

Kézikocsi előnyei nehéz terepen

A kézikocsit egyaránt érdemes a teherszállításban és kisebb boltokban is alkalmazni, hiszen rendkívül fontos, hogy az áruszállítás alkalmával a teherautóba be- és kipakolás is gördülékenyen, problémamentesen működhessen.

Kézikocsi használat egészségügyi előnyei

Egészségügyi szempontból nagy előnye ezeknek a szerkezeteknek, hogy kevésbé terhelik meg a hátat és az ízületeket, ha a kézikocsit lehet használni. A kézikocsi megfelelő és akadálymentes használatához azonban szükséges, hogy betartsuk a gyártók által megadott előírásokat, például a maximális terhelhetőség betartása rendkívül fontos ebben az esetben.

Kézikocsik munkavédelmi előnyei

Általában a kézikocsi a kéz védelme szempontjából biztonsági markolattal vannak ellátva és emellett a kézikocsik rakodófelülete általában csúszásgátló anyaggal van bevonva, hogy egyszerű és biztonságos legyen az áruszállítás. A munka még könnyebbé tételéhez már készítenek összecsukható kézikocsikat is, ez azért fontos, mert megkönnyíti a kézikocsi szállítását, tehát könnyen bepakolható a teherszállító gépkocsiba, majd a helyszínre érve egy perc alatt szétszedhető és máris használható.

Kézikocsik hátrányai

A kézikocsik esetében is természetesen tapasztalhatunk meg bizonyos hátrányokat, így ezekről is ejtenénk pár szót.

A kézikocsik használata például csúszós felületeken nem mindig biztonságos, mert növelhetik a munkahelyi balesetek kockázatát.

Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a motorikus erővel hajtott targoncákhoz viszonyítva kisebb a szállítható súly, hiszen az emberi tényező is közbeszól ezen a téren.

Összegezve

A kézikocsik tehát olyan előnyöket hordoznak magukban, amik miatt számos téren ideális megoldást kínálhatnak a különböző vállalkozások számára. Amennyiben tehát egy költséghatékony megoldást keresünk, akkor a kézikocsik optimális választásnak bizonyulhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

A lakásfelújítás mindenkiből más érzést vált ki, attól is függ, hogy mennyi keret áll a rendelkezésünkre. Azonban nem szabad elsőre megijednünk, mivel ma már kevés keretből is nagyszerű végeredmény lehet kihozni.

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Az alábbiakban azzal foglakozunk részletesebben, hogy vajon érdemes-e befektetni napelemre családi házak esetében és mire is érdemes odafigyelnünk ezen a téren.

Mire és hogyan használható a tésztafőző gép?

Mire és hogyan használható a tésztafőző gép?

Többek között arra is igyekszünk választ adni, hogy mire és hogyan használható a tésztafőző gép és milyen előnyei lehetnek ezeknek a gépeknek.