A kézikocsik előnyei és hátrányai

A kézikocsik gyakorlatilag mindenhol megoldást kínálhatnak, ahol kézi anyagmozgatásra van szükség.
A kézikocsik előnyei és hátrányai

Ennek köszönhetően a logisztikai, raktározási és szállítmányozási területeken biztosan megtalálhatók, de más különlegesebb területeken is hasznosak lehetnek. Éppen ezért az alábbiakban a kézikocsik előnyeit és hátrányait is összegyűjtöttük.

Kézikocsik széles felhasználási köre

Hasonlóan a molnárkocsihoz, a kézikocsi felhasználási területe is igen széles, így az kiterjed a:

· logisztikára,

· raktározásra,

· szállítmányozásra,

· vegyiparra,

· gyógyszeriparra

· bányákra,

· műhelyekre,

· mezőgazdaságra

· élelmiszeriparra

· építőiparra.

A kézikocsi azért rendkívül fontos és nélkülözhetetlen a különféle termékeket mozgatásához, mert sok esetben a nagyobb mozgató gépek és a elektromos emelők nem férnek be a kisebb helyiségekbe, ráadásul sokszor lépcsők és különféle eszközök is akadálynak számítanak ezen gépek mozgásának

Kézikocsik legfőbb előnyei

A kézikocsi esetében a legnagyobb előny, hogy

· üzemanyagot nem fogyasztanak,

· bárki könnyen képes használni őket,

· fenntartási, üzemeltetési költségük minimális,

· ár-érték arányban ideális megoldást kínálnak.

Nem mellesleg, a kézikocsi és egy motoros targonca ára még csak össze sem hasonlítható, hiszen a kézikocsi jóval olcsóbb megoldás, amit az online kézikocsi ára is alátámaszt.

Kézikocsi előnyei nehéz terepen

A kézikocsit egyaránt érdemes a teherszállításban és kisebb boltokban is alkalmazni, hiszen rendkívül fontos, hogy az áruszállítás alkalmával a teherautóba be- és kipakolás is gördülékenyen, problémamentesen működhessen.

Kézikocsi használat egészségügyi előnyei

Egészségügyi szempontból nagy előnye ezeknek a szerkezeteknek, hogy kevésbé terhelik meg a hátat és az ízületeket, ha a kézikocsit lehet használni. A kézikocsi megfelelő és akadálymentes használatához azonban szükséges, hogy betartsuk a gyártók által megadott előírásokat, például a maximális terhelhetőség betartása rendkívül fontos ebben az esetben.

Kézikocsik munkavédelmi előnyei

Általában a kézikocsi a kéz védelme szempontjából biztonsági markolattal vannak ellátva és emellett a kézikocsik rakodófelülete általában csúszásgátló anyaggal van bevonva, hogy egyszerű és biztonságos legyen az áruszállítás. A munka még könnyebbé tételéhez már készítenek összecsukható kézikocsikat is, ez azért fontos, mert megkönnyíti a kézikocsi szállítását, tehát könnyen bepakolható a teherszállító gépkocsiba, majd a helyszínre érve egy perc alatt szétszedhető és máris használható.

Kézikocsik hátrányai

A kézikocsik esetében is természetesen tapasztalhatunk meg bizonyos hátrányokat, így ezekről is ejtenénk pár szót.

A kézikocsik használata például csúszós felületeken nem mindig biztonságos, mert növelhetik a munkahelyi balesetek kockázatát.

Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a motorikus erővel hajtott targoncákhoz viszonyítva kisebb a szállítható súly, hiszen az emberi tényező is közbeszól ezen a téren.

Összegezve

A kézikocsik tehát olyan előnyöket hordoznak magukban, amik miatt számos téren ideális megoldást kínálhatnak a különböző vállalkozások számára. Amennyiben tehát egy költséghatékony megoldást keresünk, akkor a kézikocsik optimális választásnak bizonyulhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

A környezetvédelem ma már fajsúlyos kérdéssé vált, aminek eredményeként egyre inkább odafigyelünk szokásainkra, akár házon belül, vagy a háztáji dolgokban is.

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

A lakásfelújítás mindenkiből más érzést vált ki, attól is függ, hogy mennyi keret áll a rendelkezésünkre. Azonban nem szabad elsőre megijednünk, mivel ma már kevés keretből is nagyszerű végeredmény lehet kihozni.