Milyen kanapéágyat válasszunk?

A kanapéágyak számos változatban kaphatók, ám nagyon eltérőek lehetnek méret, praktikum, kényelem és megjelenés szempontjából. Most elmondjuk a legfontosabb tudnivalókat a jól átgondolt döntéshez.
Milyen kanapéágyat válasszunk?

1. Kétszemélyes kanapé

A kétszemélyes kanapék tökéletesek a helytakarékos emberek számára. Akár közös lakásban, akár egyedül él, a kétüléses kanapé rengeteg helyet takaríthat meg. Az ilyen kanapé ideális azoknak is, akik pótágyat keresnek hálószobájukba, hogy a vendégeknek is legyen hol aludniuk. Azt azonban fontos tudni, hogy jellemzően csak két ember alhat rajtuk kényelmesen.

2. Háromszemélyes kanapé

Azok számára, akiknek két vagy annál több alvóhelyre van szükségük, egy háromüléses kanapé nagyszerű választás. Ezek nagyobb méretüknek köszönhetően jobban illeszkednek a nappaliba, mint a hálószobába. A háromszemélyes kanapéágyak elsődleges ágyként használhatók, de a vendégek számára is sokkal kényelmesebbek.

3. Csattanós kanapéágyak

A csattanós kanapéágyak esetében először meg kell emelni a kanapé alsó részét, majd az egész ágyat hátradönteni - így bőven lesz hely. Végül a szerkezet elsimul, és a matrac a helyére pattintható. Mivel egy mozdulattal összeszerelhető, ez a fajta kanapé lehet a legjobb azok számára, akik nehezen tudják az ágy különböző részeit fel- és leemelni.

4. Habszivacs kihajtható kanapéágyak

Talán a legkönnyebben összeszerelhető kanapéágyak, a habszivacs kihajtható kanapék jóformán csak egy összehajtott matracrészt tartalmaznak. Előfordulhat, hogy a kényelem terén kompromisszumot kell kötni a praktikum érdekében, de legalább a vendégeknek sem okoz gondot saját ágyaik összehajtása, a házigazdáknak pedig a tárolásuk.

5. Sarokkanapé

A sarokkanapé a kanapéágyak legnépszerűbb megjelenési formája. Ha hatékonyan szeretné kihasználni a teret, egy sarokkanapé lehet az Ön számára megfelelő. A sarokkanapé-ágyak több alvóhelyet kínálnak, és általában L alakúak, így nagy ággyá alakíthatók – optimálisak azoknak, akiknek sok vendégük van.

6. Tároló kanapé

A tároló kanapéágyak szélesebbek és praktikusabbak, mint a többi ágytípus, ráadásul tárolóhelyet is kínálna. Rengeteg különböző típus létezik, a kihúzható futonoktól a teljes méretű, matrac alatti tárolóval ellátott kanapékig. Ha kevesebb tárolóhely van a lakásban, akkor az ilyen kanapé választás.

Kapcsolódó cikkek

Vajon hihetünk-e a robotporszívó teszteknek és felhasználói véleményeknek?

Vajon hihetünk-e a robotporszívó teszteknek és felhasználói véleményeknek?

A kérdés természetesen költői. Éppen ma néztem meg egy remek disztópikus filmet, ahol a főhős szájából a történet 3. percében elhangzik a kulcsmondat: "Fiam, ne higgy senkinek."

Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

A pihenés és kikapcsolódás oázisává változtathatod lakásod fürdőszobáját egy kis odafigyeléssel.