Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

A környezetvédelem ma már fajsúlyos kérdéssé vált, aminek eredményeként egyre inkább odafigyelünk szokásainkra, akár házon belül, vagy a háztáji dolgokban is. Ez utóbbi magában foglalja a kertészkedést is, aminek eredményeként tudatosabban gazdálkodhatunk és nevelhetjük kerti növényeinket. Éppen ezért, aki ilyen környezetbarát megoldásokat keres, azok számára most összegyűjtöttünk pár hasznos szerszámot, amikkel megóvhatjuk a környezetet.
Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

Milyen környezetbarát szerszámok közül válogathatunk?

Gyakorlatilag ahol szerszámot vásárolhatunk, ott biztosan találunk pár olyan szerszámot, vagy szerszámgépet, amikkel tudatosabban ápolhatjuk kertünket, veteményesünket. Azonban sokszor fel sem merül bennünk első pillantásra, hogy ezek az eszközök valóban mennyit tehetnek a környezettudatosabb mindennapokért.

Alapjában véve óvhatjuk a környezetet például az alábbiakkal:

· elektromos fűkasza, fűnyíró

· elektromos láncfűrész

· lombszívó

· komposztáló

Elektromos fűnyíró és fűkasza

A régi időkben magától értetődő volt, hogy minden második, harmadik hétvégén a kertvárosban felbőgtek a benzinmotoros fűnyírók és fűkaszák. Manapság a helyzet azonban merőben megváltozott, hiszen a vezetékes, illetve akkumulátorról működtetett kerti gépeknek hála nem csak csendesebb, de környezetbarát megoldásokat is kaptunk kézhez.

Az elektromos meghajtással bíró kerti gépek esetében bár sokszor felmerül, hogy kisebb teljesítménnyel bírnak, mint a hagyományosnak tekinthető benzinmotoros verziók, de manapság már ez a különbség is egyre kisebb, hiszen az akkumulátor technológia fejlődésének köszönhetően a teljesítmény is folyamatosan növekszik.

Elektromos láncfűrész

A láncfűrészek hasonlóan a fűnyíró gépekhez, a régi időkben a hétvégi ház körüli munkák szerves részei voltak, főképp a fűtési szezon közeledtével. Ma már szerencsére ezen a téren is drámai előrelépést tapasztalhatunk, hiszen a vezetékes és akkumulátoros láncfűrészek is egyre inkább elterjedő félben vannak. Ennek oka, hogy a kisebb favágási munkákhoz, illetve a nagyobb metszési feladatokhoz is kiválóan alkalmasak ezek a modern kivitelű láncfűrészek.

Lombszívó

A lombszívók az utóbbi években kerültek leginkább előtérbe, hiszen nagyban hozzájárulhatnak a kert tisztántartásához. Ilyen téren mindenképp érdemes olyan berendezést választani, mely nagyméretű gyűjtőzsákkal rendelkezik és adott esetben le is darálja az összegyűjtött zöldhulladékot. Ennek köszönhetően ugyanis egy könnyen komposztálható zöldhulladékot kapunk, amit kerten belül is újrahasznosíthatunk, ha úgy tartja kedvünk.

Komposztáló

Végül, de nem utolsó sorban érdemes szót ejteni a környezettudatos kertészek egyik fő fegyveréről, a komposztáló ládákról. Ezek segítségével, szinte minden a kertben keletkezett zöldhulladékot újrahasznosíthatunk, így nem szükséges elszállítanunk azt, hanem növényeink táplálására is felhasználhatjuk.

Összegezve

A ház körül tehát számos olyan kerti szerszámgépet használhatunk, melyek használatával mi magunk is hozzájárulhatunk a környezetünk védelméhez, azáltal hogy elősegítik az újrahasznosítást és kiváltják a hagyományos benzines meghajtású verziókat.

Kapcsolódó cikkek

6 kérdés, amiből kiderül, hogy egészséges-e a paplanod

6 kérdés, amiből kiderül, hogy egészséges-e a paplanod

Hőellenállás? Töltet? Antiallergén anyagok? Ha szeretnél számodra egészséges paplanban aludni, cikkünk 6 kérdése érdekes lehet. Részletek itt!

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Az alábbiakban azzal foglakozunk részletesebben, hogy vajon érdemes-e befektetni napelemre családi házak esetében és mire is érdemes odafigyelnünk ezen a téren.