Hogyan javítsuk meg a függőágyat házilag?

A függőágyak remek helyet és módszert adnak arra, hogy kikapcsolódjunk az udvarunkban, kertünkben, egy-egy árnyékos fa alatt, vagy akár otthonunkban is. Bár alapvetően nem egy bonyolult szerkezetről van szó, de olykor előfordulhat, hogy kisebb karbantartásokat el kell végeznünk. Az alábbiakban ezért összegyűjtöttük, hogy hogyan javíthatjuk a függőágyat házilag és mire érdemes figyelnünk.
Hogyan javítsuk meg a függőágyat házilag?

Mi is az a függőágy?

Mindenekelőtt érdemes jobban képbe kerülnünk, hogy mi is az a függőágy. Ezek a praktikus fekvőhelyek már régóta a köztudatban forognak. Anno még a Kolumbusz előtti időkben a Karib-szigetek és Dél-Amerika térségében találták fel, ahol szükség volt a könnyen szerelhető, mégis kényelmes fekvőhelyre. Az elbeszélések szerint éppen Kolumbusz volt az első európai, aki függőágyat látott, ami aztán szép lassan elterjedt az egész világon.

Mi kellhet egy függőágyhoz?

Egy függőágy egyik legnagyobb előnye, hogy alapvetően nem szükséges sok kellék és alapanyag hozzá, így akár otthon házilag is elkészíthetők ezek a pihenőhelyek. Alapjában véve az alábbiakra lehet szükségünk ilyenkor:

· varrógép, varró tű

· varrócérna

· olló, mérőszalag

· 3-4 méter szövet

· erős kötél, vagy heveder

Utóbbi a függőágyak esetében kiemelten fontos, hiszen ez fogja tartani a függőágyat. A minőségi hevederek gyártására szerencsére ma már számos ékes példát találhatunk, így válogathatunk hevederek terén a:

· PP hevederek

· erősített hevederek

· fakötöző hevederek

· pamut hevederek, stb között.

Hogyan javítsuk a függőágyat?

Egy függőágy javítása természetesen leginkább attól függ, hogy mit is szükséges javítanunk. Alapvetően hibaforrás lehet az ágyat alkotó szövet, a rögzítés, a varrás.

Legyen szó bármelyikről is a legfontosabb, hogy a javítást is mindig, minden esetben minőségi anyagokkal végezzük.

Amennyiben a rögzítő kötél szakad, vagy vékonyodott el, akkor mindenképp a legjobb megoldást a teljes kötélzetet cserélni, minőségi kötélre, vagy épp hevederre.

Amennyiben a szövetanyag vékonyodott el, vagy szakadt ki, akkor mindenképp erős szövettel és varró cérnával érdemes befoltoznunk a lyukakat.

Szobában felszerelt függőágy esetében jó eséllyel fali kampókkal és dübelekkel kerül felrögzítésre az adott ágy. Amennyiben ezeket kell javítanunk, akkor a kampók esetében teljesen újak felszerelése lehet szükséges, míg egy-egy dübbel kiszakadása esetében a legjobb egy-egy új lyuk furása.

Összegezve

A függőágyak gyors javítása tehát nem nagy ördöngösség, de alapjában véve fontos, hogy minőségi anyagokat használjunk nem csak az ágy elkészítésekor, hanem annak javítása során is.

Kapcsolódó cikkek

Kreatív kertdekorációs ötletek újrahasznosított anyagokból

Kreatív kertdekorációs ötletek újrahasznosított anyagokból

Manapság kiemelt szerepe van az újrahasznosításnak. Akár a kertben is felhasználhatunk olyan tárgyakat, amelyeket korábban már használt valaki. Renováljunk mi is, ezzel is óvhatjuk a környezetünket.

Hogyan javítsuk meg a függőágyat házilag?

Hogyan javítsuk meg a függőágyat házilag?

Az alábbi cikkben többek között azzal foglalkozunk, hogy hogyan javíthatjuk meg a függőágyat házilag és milyen eszközökre, kellékekre lehet ehhez szükségünk.

Így találd meg a számodra tökéletes fűnyírót

Így találd meg a számodra tökéletes fűnyírót

Az egészség nem csupán az étkezés, a mozgás vagy az alvás minőségétől függ.