Kreatív kertdekorációs ötletek újrahasznosított anyagokból

A kerttulajdonosok minden vágya, hogy olyan kerttel rendelkezzenek, amelynek mindenki a csodájára jár. Ez természetes, nincs is ebben semmi kivetnivaló. Azonban emberek vagyunk, így gyarlók is, és nagyon sokat pazarolunk. Az azonban jó hír, hogy sokan, és egyre többen hajlanak az újrahasznosítás irányába és sokan veszik elő a pincéből, a garázsból a szülőktől, nagyszülőktől örökölt régi holmikat, székeket, talicskát, vödröket, kaspókat, amelyeket csak kicsit fel kell újítani és máris extra színt visznek a kertünkbe, jobb hangulatot teremtenek, amikor a gyerekekkel odakint játszunk, vagy csak a madárcsivitelést hallgatjuk egy csésze kávéval a kezünkben. Tippeket adunk, hogy milyen dolgokat lehet felújítani, milyen tárgyakat lehet újrahasznosítani, ha színes és szépséges virágokat szeretnénk a kertünkbe ültetni.
Kreatív kertdekorációs ötletek újrahasznosított anyagokból

A konyhaszékeket ne dobjuk ki

A régebbi időkben, nagymamánál, vagy éppen a szüleinknél, szépen megmunkált székeken üldögéltünk a családi ebédeken és vacsorákon. Meg is örököltük ezeket a székeket, de csak a garázsban, vagy a pince mélyén porosodnak. Ne dobjuk ki, mert remekül fel lehet azokat újítani, lecsiszolni, lefesteni és nagyszerűen mutat, ha cserepes virágokat helyezünk azokra. Akkor sem kell megrémülni, ha épp a szék ülőrésze vagy a lába hiányzik. A virágcserepet a lyukas ülésbe is könnyedén bele lehet helyezni, csak egy nagyobb virágcserepet válasszunk.

A fém vödröket, kaspókat, edényeket is hasznosíthatjuk

Régen, minden falun élő családnál voltak ilyen edények, köcsögök, vödrök, amelyek nem csak jól mutattak, de nagyon strapabírók is voltak.

Ha szeretjük az újrahasznosítást és kreatívak vagyunk, akkor be is festhetjük ezeket az edényeket – a gyerekkel remek közös program is lehet –, de aki nem szeret vele bíbelődni se keseredjen el, mert ezek az edények és vödrök a maguk letisztult formájában is nagyon jól mutatnak. Kicsit a régmúlt időket idézik és retró hangulatot teremtenek.

Mire jó még a madárkalitka?

Ha van otthon egy-két madárkalitkánk, ne váljunk meg azoktól, mert annyira jól mutatnak a kertben. Most azonban ne kismadárnak adjon otthont ez a tárgy, hanem egy gyönyörűséges, színes virágnak, ami jól illeszkedik a kertünk idilli hangulatához.

Egy ilyen kalitkát felakaszthatunk egy-egy fának az ágára, de a teraszon is remekül megállja a helyét.

Az, hogy milyen virágot választunk a kalitkákba, egyéni ízlés kérdése, de persze a saját stílusunk mellett, a ház stílusa is meghatározza, hogy milyen növénnyel és milyen színű kalitkával díszítjük a teraszunkat.

Asztal a kinti növényeknek?

Talán sokunknak kallódik otthon egy kisebb-nagyobb asztalka, amit csak tényleg meg kell egy kicsit renoválni és máris használható. Ha nem passzol az otthonunkba, akkor kapjon helyet a teraszon, vagy a kertben egy olyan helyen, ahová szívesen elhelyezzük a virágainkat, hogy a szomszédok és a barátaink megcsodálhassák azokat.

Ha nem szeretnénk a felújítással foglalkozni, hanem egy dizájnos, új asztalra, vagy kinti virágtartóra vágyunk, akár mi magunk is könnyedén elkészíthetjük. A virágok remekül fognak azon mutatni.

Virágok képkeretben

Még 30-40 évvel ezelőtti képkeretet se dobjunk ki, ha igazi vintage hatást szeretnénk elérni a kertben. A képkereteket is nagyszerűen újra tudjuk hasznosítani. Egy kevés retusálás, egy megfelelő virágcserép, és máris kereshetjük a helyet a legújabb dekorációs tárgynak.

Ablakkeretet is használhatunk, és fel is állíthatjuk egy olyan helyre – ráakasztva egy cserepes virágot – ahol bárki megcsodálhatja, vagy mi magunk gyönyörködhetünk abban, amikor a teraszon üldögélünk.

Kosarak, vödrök, teáskannák

Manapság sokan, kifejezetten csak azért járnak bolhapiacra, hogy ilyen dolgokat szerezzenek be onnan. Szerencsések, akiknek a nagyszüleinél sok ilyen holmi akadt és ezeket mi kaptuk nagyitól, vagy éppen a nagypapánktól. Nagyon sok mindenre felhasználhatjuk ezeket a tárgyakat is.

A kosarakat és vödröket a kerítésre helyezhetjük egy-egy virágcseréppel, de a teáskanna is jó szolgálatot tehet, ha virágot ültetünk abba. Egy vintage széken kifejezetten jól mutat.

Képek forrása: Pinterest

Kapcsolódó cikkek

Így találd meg a számodra tökéletes fűnyírót

Így találd meg a számodra tökéletes fűnyírót

Az egészség nem csupán az étkezés, a mozgás vagy az alvás minőségétől függ.

Kreatív kertdekorációs ötletek újrahasznosított anyagokból

Kreatív kertdekorációs ötletek újrahasznosított anyagokból

Manapság kiemelt szerepe van az újrahasznosításnak. Akár a kertben is felhasználhatunk olyan tárgyakat, amelyeket korábban már használt valaki. Renováljunk mi is, ezzel is óvhatjuk a környezetünket.

Hogyan javítsuk meg a függőágyat házilag?

Hogyan javítsuk meg a függőágyat házilag?

Az alábbi cikkben többek között azzal foglalkozunk, hogy hogyan javíthatjuk meg a függőágyat házilag és milyen eszközökre, kellékekre lehet ehhez szükségünk.