A különböző típusú kandallók

A megfelelő kandallótípus kiválasztása otthonába nehéz lehet.
A különböző típusú kandallók

Kandalló vásárláskor számos tényezőt kell figyelembe venni, például a méretet, a stílust és a tüzelőanyagot. A végső döntés meghozatala előtt a készülék költségeit és karbantartását is meg kell vizsgálnia. Az is fontos, hogy kikérje a barátok és a családtagok véleményét.

A kandallóknak három alapvető típusa van: gáz, fa és elektromos. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Akár új kandallót telepít, akár felújít, győződjön meg róla, hogy ismeri az összes előnyt és hátrányt, mielőtt döntést hoz. Többet megtudhat, ha megnézi a különböző kandallóüzletek online értékeléseit.

A gáztűzhelyek rendkívül hatékonyak és nagy mennyiségű hőt biztosítanak. Kaphatók szellőztetett és szellőztetés nélküli modellekben. A szellőztetés nélküli gáztűzhely sok szén-monoxidot bocsát ki, ami nem biztonságos. Ezek azonban nagyon könnyen telepíthetők. Választhat közvetlenül szellőztethető modellt is, amelyhez kémény szükséges a szellőztetéshez.

A faalapú kandallók táplálása sok munkát és időt igényel. Gondoskodnia kell arról, hogy mindig elegendő tűzifa álljon rendelkezésre. A fa elégetésével is óvatosnak kell lennie, mivel az részecskeszennyezést okozhat. Azt is szem előtt kell tartania, hogy a faalapú kandallók nem jó választás egy egész ház fűtésére. Inkább arra tervezték őket, hogy meleget és hangulatot biztosítsanak.

Az etanolos kandallók egy másik lehetőség, de ezek nem olyan hatékonyak, mint a többi választás. Gél helyett folyékony bioetanolt használnak, ami azt jelenti, hogy kevesebb hőt termelnek. Karbantartásuk is könnyebb. A legfőbb előnyük, hogy nem bocsátanak ki annyi szagot, mint más tüzelőanyagok. Amellett, hogy energiahatékonyak, környezetbarátok is.

Ezek a kandallók viszonylag újak a piacon. Kisebbek, mint a gáz- és fatüzelésű egységek, de még mindig nagyon népszerűek. Ezek az egységek számos stílusban kaphatók, beleértve a kortárs kialakítást is. Kaphatók üvegmodellek, amelyek lehetővé teszik, hogy közvetlenül láthassa a lángokat.

A gyárilag beépített kandalló telepítésének számos előnye van. Könnyebb anyagokból készülnek, mint a falazott, és egyetlen egységként vannak kialakítva. Az értékesítés előtt egészként tesztelik őket. Emellett sokféle stílusban kaphatók, és gyakran könnyebb őket telepíteni, mint a falazott egységeket. A gyárilag épített kandallót akár betonalapozás nélkül is beépítheti.

Ha először telepít kandallót, érdemes szakember tanácsát kérni. Azt is figyelembe kell vennie, hogy a kandalló hogyan fog működni a helyiségben, valamint hogy milyen anyagokat fog használni. Érdemes megfontolni a kandalló olyan helyre történő telepítését, ahol sok időt tölt. Nem jó ötlet olyan helyre kandallót telepíteni, ahol nagyon kevés időt fog tölteni. Gondoljon a telepítés költségeire, a karbantartásra és a kandalló általános esztétikai vonzerejére is.

Kapcsolódó cikkek

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Az alábbiakban azzal foglakozunk részletesebben, hogy vajon érdemes-e befektetni napelemre családi házak esetében és mire is érdemes odafigyelnünk ezen a téren.

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

A lakásfelújítás mindenkiből más érzést vált ki, attól is függ, hogy mennyi keret áll a rendelkezésünkre. Azonban nem szabad elsőre megijednünk, mivel ma már kevés keretből is nagyszerű végeredmény lehet kihozni.

Vajon hihetünk-e a robotporszívó teszteknek és felhasználói véleményeknek?

Vajon hihetünk-e a robotporszívó teszteknek és felhasználói véleményeknek?

A kérdés természetesen költői. Éppen ma néztem meg egy remek disztópikus filmet, ahol a főhős szájából a történet 3. percében elhangzik a kulcsmondat: "Fiam, ne higgy senkinek."