Mire és hogyan használható a tésztafőző gép?

Egy olyan étterem és konyha esetében, ahol kiemelt szerepe van a nagy kapacitásnak és az egyenletes minőségnek, ott egy ipari tésztafőző gép lehet a tökéletes megoldás. Az alábbi cikkben éppen ezért azzal foglalkozunk, hogy mire és hogyan használható a tésztafőző gép.
Mire és hogyan használható a tésztafőző gép?

Tésztafőző gépek felhasználási területe

Az ipari használatra készült tésztafőző gépek, ahogy azt nevük is mutatja a különböző tészta alapanyagok kifőzésére használhatók fel. Ezek a különleges gépek képesek nagy mennyiségű tészta anyag elkészítésére, miközben annak minősége is egyenletes lesz.

Emiatt ezek a készülékek kifejezetten népszerűen például az olasz ízvilágot képviselő éttermek esetében, de minden más vállalkozás esetében is jól jöhetnek ahol a hatékonyság és a minőség egyaránt fontos tényezők.

Tésztafőző gépek típusai

A tésztafőző gépek használata során számos típussal találkozhatunk, ami meglátszik a konyhai eszközök forgalmazásával foglalkozó webáruházak kínálatában is. Ennek tükrében a tésztafőző gépek esetében a két legnagyobb típus, amik közül válogathatunk, az energiaellátásuk szerint az:

· elektromos tésztafőző gépek és a

· gázüzemű elektromos gépek.

A gázüzemű készülékek számítanak a hagyományos megoldásnak ezen a téren is, azonban ma már az elektromos üzemű gépek is ugyanúgy népszerűnek tekinthetők, hiszen könnyebben telepíthetők, ám teljesítményük nem marad el a hagyományos gázüzemű verzióktól.

Típusok terén mindenképp érdemes még megemlíteni az elhelyezhetőség szerinti csoportosítást. Ezen a téren megkülönböztethetünk:

· asztali tésztafőző gépeket

· főzősorba illeszthető tésztafőző gépeket

Előbbi természetesen jelentősen könnyebben telepíthető, míg a főzősorba illeszthető tésztafőzők esetében biztosítani kell a megfelelő hely kialakítást.

Tésztafőző gépek használata

A tésztafőző gépek használata természetesen nem egy bonyolult tudomány, hiszen alapjában véve a hagyományos tésztafőzés metódusát követhetjük végig.

Első lépésként elő kell készítenünk a szükséges tészta alapanyag mennyiséget, melyet szeretnénk elkészíteni a tésztafőző gép segítségével. Ezen a téren sokat számít a kapacitás, aminél sokat számít az adott gép mélysége, ami 600- és 900 mm között változhat.

Az alapanyag előkészítése után a főzéshez mindenképp fel kell töltenünk, az adott tésztafőző gépet. Ezen a téren megkülönböztethetünk:

· automata feltöltéses tésztafőzőt és

· manuális feltöltésű tésztafőzőt is.

Ezt követően beállíthatjuk a kívánt főzési tartományt, hőmérséklet, és idő intervallum szerint is, majd várnunk kell a tészta elkészültéig.

Ezt követően jöhet a tésztafőzők egyik legnagyobb előnye, mégpedig az, hogy az elkészült tésztát nemes egyszerűséggel csak kiemelhetjük a gép medencéjéből és szervírozhatjuk is a tálakon a tökéletes állagú tészta ételeket.

Összegezve

Az ipari tésztafőző gépek tehát hathatós segítséget nyújthatnak azon éttermek és vendéglátóegységek számára, ahol nagy mennyiségű és egyenletes minőségű tészta ételeket szeretnének készíteni. Emiatt mindenképp javasolt lehet beszerzésük.

Kapcsolódó cikkek

6 kérdés, amiből kiderül, hogy egészséges-e a paplanod

6 kérdés, amiből kiderül, hogy egészséges-e a paplanod

Hőellenállás? Töltet? Antiallergén anyagok? Ha szeretnél számodra egészséges paplanban aludni, cikkünk 6 kérdése érdekes lehet. Részletek itt!

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

Lakásfelújítás – Mit érdemes, ha korlátozottak a kereteink?

A lakásfelújítás mindenkiből más érzést vált ki, attól is függ, hogy mennyi keret áll a rendelkezésünkre. Azonban nem szabad elsőre megijednünk, mivel ma már kevés keretből is nagyszerű végeredmény lehet kihozni.