Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

A pihenés és kikapcsolódás oázisává változtathatod lakásod fürdőszobáját egy kis odafigyeléssel. Nem feltétlenül jelent nagy átalakítást és befektetést néhány dekorációs elem elhelyezése vagy a meglévő bútor átalakítása. Próbálj ki néhány kreatív tippet a most következők közül, s közérzeted jelzi majd a pozitív változást.
Hogyan dekoráld kreatívan a fürdőszobát?

Természetközeli fürdőszoba

Az egyik legszebb stílus az, mely visszavisz bennünket a ligetek, mezők, erdők birodalmába. A legjobb, ha a csempéken is a fölszínek dominálnak, vagy természetes elemeket mintázó burkolatot választunk. A hatalmas üvegfelületek is azt az érzést keltik, hogy a szabadban vagyunk.

Ha azonban nem szeretnél nagy átalakítást, a fehér vagy szürke csempéhez is nagyszerűen mutat néhány szobanövény egy kreatív virágtartón. A kagylódíszítés, a fából készült kiegészítők és egyszerű fonott tárolók tökéletes illenek ebbe a miliőbe.

Kreatív fényforrások

Világításra mindenképpen szükség van, így hát vigyünk bele egy kis fantáziát! Választhatunk modern spotlámpákat, vagy rusztikus stílusú égőket. A romantika kedvelői fényfüzért helyezhetnek el például a kád felett. Persze beszerelhetünk egy monumentális csillárt vagy szecessziós lámpabúrát is, amennyiben a helyiség berendezéséhez illik.

Kreatív és izgalmas, ha LED fényekkel világítjuk meg a zuhanykabint és a kádat.

Tárolás stílusosan

A fürdőszobában is rengeteg tárgynak kell helyet találnunk. Nemcsak a tisztálkodószerek sorakoznak, de számos textília, kozmetikai kellék és más apró elem keresi a helyét.

Hatalmas beépített szekrények nélkül is megoldható a tárolás. Tehetjük a kiegészítőket színes műanyag dobozokban nyitott polcra, esetleg fonott tartókba vagy befőttesüvegekbe. Bármelyiket választjuk, meghatározza majd a helyiség hangulatát.

Fürdőszoba gyertyákkal

Fillérekből romantikus oázist varázsolhatsz a helyiségből, ha vásárolsz néhány illatgyertyát. Helyezz belőlük a kád szélére, a Sapho kádtöltő csaptelep mellé, de akár a mosdóhoz vagy a földre is! A romantikus hangulatot érzéki színvilágú törölközőkkel, sejtelmes világítással és virágcsokrokkal fokozhatod.

Összegezve: A fürdőszoba felújítás alkalmával kevesen gondolnak a dekorációra és az egységes stílusra. Néhány egyszerű ötlettel utólag is díszíthető kreatívan a helyiség. Csak rajtunk múlik, hogy természetközeli, romantikus, szecessziós, klasszikus vagy más hangulatra vágyunk.

Kapcsolódó cikkek

Mire és hogyan használható a tésztafőző gép?

Mire és hogyan használható a tésztafőző gép?

Többek között arra is igyekszünk választ adni, hogy mire és hogyan használható a tésztafőző gép és milyen előnyei lehetnek ezeknek a gépeknek.

Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

A környezetvédelem ma már fajsúlyos kérdéssé vált, aminek eredményeként egyre inkább odafigyelünk szokásainkra, akár házon belül, vagy a háztáji dolgokban is.

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Vajon érdemes befektetni napelemre családi ház esetében?

Az alábbiakban azzal foglakozunk részletesebben, hogy vajon érdemes-e befektetni napelemre családi házak esetében és mire is érdemes odafigyelnünk ezen a téren.