Hogyan béreljen egy jóhírű költöztető céget

Magyarországon több száz költöztető cég van. De nem mindegyik megbízható.
Hogyan béreljen egy jóhírű költöztető céget

Kerülje az "ember a furgonnal" stílusú költöztetőket, akik ritkán rendelkeznek biztosítással és engedéllyel. Inkább válassza az Ön prioritásainak megfelelő, nagyra értékelt, jól bevált cégeket. Az alábbiakban felsorolunk néhányat a legfontosabb dolgok közül, amelyeket egy költöztető cégnél keresni kell. A költöztető cég múltjának ellenőrzése mellett érdemes ellenőrizni a költöztető cég referenciáit is. Legalább hármat fel kell hívnia közülük, és kérnie kell az ajánlásokat.

Először is ellenőrizze, hogy a költöztető cégnek van-e honlapja. Ha a cégnek nincs hivatalos honlapja, az azt jelentheti, hogy új cégről van szó. Emellett mindenképpen látogasson el a cég telephelyére. Hívja fel vagy látogassa meg őket, hogy megtudja, milyenek a szolgáltatásaik. Ellenőrizze a Better Business Bureau-t is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vállalat törvényes, és nincs panasza. Ha a költöztető cég új a környéken, mindenképpen nézzen utána a hírnevüknek az interneten.

Mielőtt felvesz egy költöztető céget, mindig kérjen tőlük referenciákat. Feltétlenül kérdezze meg őket, hogy korábbi ügyfeleik elégedettek voltak-e a cég által nyújtott szolgáltatásokkal. Ha nincsenek referenciáik, az azt jelzi, hogy a múltban rossz tapasztalataik voltak a céggel, vagy nem tudják, hogyan kell kezelni egy vállalkozást. Azt is kérdezze meg, hogy a cég biztosítva van-e. Ha nem, ez egy piros zászló.

Végezetül figyelembe kell vennie a költöztető politikáját. A legtöbb költöztető cég lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a költözés időpontját követő 90 napon belül reklamációt nyújtsanak be. Ha azonban nem elégedett a szolgáltatásukkal, még mindig vitathatja azt. Ha bizonytalan a költöztető politikáját illetően, kérheti egy független döntőbíró közvetítését. Ha úgy érzi, hogy a cég politikája nem tetszik Önnek, ne habozzon, és válasszon másik költöztető céget.

Az árajánlatok beszerzése alapvető fontosságú, és érdemes egynél több árajánlatot kérni. Ideális esetben három költöztető céget kellene kiválasztania. Ne féljen írásos árajánlatot kérni, és mindenképpen kérdezzen rá az esetleges további díjakra. Kérjen betekintést a költöztetési költségbecslésbe, a biztosításba és a szolgáltatási garanciákba. Ezek fontos tényezők egy költöztető cégnél, mivel ezek dönthetnek a költözésről. Mindig tegyen fel kérdéseket, mielőtt aláír egy szerződést.

A biztosítás egy másik fontos dolog, amit egy költöztető cégnél keresni kell. Egy megbízható költöztető cégnek felelősségbiztosítással kell rendelkeznie. Ha aggódik a költözés során okozott károk miatt, kérhet egy másolatot a biztosítási kötvényről a költöztető cégtől. Ellenőrizze továbbá, hogy a biztosítás fedezi-e a tárgyak teljes értékét. Győződjön meg róla, hogy ezeket az adatokat írásban is megkapja, hogy később ellenőrizni tudja őket. Az utolsó szempont a határidő.

Kapcsolódó cikkek

Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

Hasznos szerszámok, amikkel megóvhatod a környezetet

A környezetvédelem ma már fajsúlyos kérdéssé vált, aminek eredményeként egyre inkább odafigyelünk szokásainkra, akár házon belül, vagy a háztáji dolgokban is.

A legmegbízhatóbb kéziszerszám márkák

A legmegbízhatóbb kéziszerszám márkák

Az 1933-ban alapított Champion-DeArment Tool Company több mint 160 éve gyárt különböző kéziszerszámokat.